מאיפה מתחילים, לפני שמתחילים??

אתם גרים בדירה שלכם כבר מעל עשור.. לא נגעתם בה מאז שנכנסתם וכל פעם משהו אחר קטן הפריע.. לפעמים תיקנתם, לפעמים התעלמתם.. אבל זהו. הפעם נשברתם.. זו יכולה להיות רטיבות בכיור, אולי המזגן המיני מרכזי שכבר לא איתנו, לפעמים זו דלת מטבח שיצאה מהמקום ואיך שבא לכם חדש כמו של השכנים. וזהו, החלטתם הגיע הזמן- חייבים לשפץ.

אז מה עושים במצב כזה? ההחלטה כבר בוערת בכם והתעייפתם מהבית. אולי בכלל רכשתם עכשיו בית ואתם יודעים שככה לא תוכלו להיכנס אליו..איך מתחילים? המדריך הזה בשבילכם.

 

הטיפ הראשון שלנו אליכם: תנשמו.

אתם לפני תקופה מאוד לחוצה, צריך להיכנס אליה רגועים ובטוחים ככל האפשר. צריך להבין מראש שנכנסים להרפתקה, שיהיו הרבה שינויים והחלטות קשות בדרך. אל תקבלו החלטות מהירות מידי בגלל לחץ של זמן או כסף.. לחילופין, אל תמרחו מידי כל החלטה כי תמיד יהיה משהו שיערער את ההחלטה.. בין אם זה בחירה באנשי מקצוע או בחירת ריהוט.

קחו בחשבון שיהיו שינויים בדרך ותצטרכו להחליט עם מה "זורמים" ועל מה מתעקשים. להבין שישנם דברים שלא תלוים באיש ולהגיע מוכנים לרגע שהם יצוצו. למעשה כל הטיפים הבאים,מטרתם לעזור לכם לשמור לא רק על הכסף, אלא גם (ובעיקר) על הנפש.

איסוף מידע- כדי להיכנס בטוחים לאחת התקופות המאתגרות בחייכם כדאי להכיר את השוק. תיכנסו לקבוצות פייסבוק, לאתרי השראה כגון האוס או פינטרסט, תקראו דיונים ברשת, תבדקו מה החידושים האחרונים ובכל פעם שאתם נתקלים במשהו שאהבתם, שמרו אותו לתיקייה במחשב. ממליצות לחלק לפי קטגוריות וגם לשמור כל תמונה בשם שתזכרו אחר כך, למשל "חדר שינה עם תאורה מיוחדת" "ספה שנראית ממש מפנקת" וכו. קחו בחשבון שלא כל מה שאהבתם מתאים אחד לשני ואנשי מקצוע נכונים ידעו לחבר את הכל לתמונה כוללת.

 

 

אתם חייבים סביבכם אנשי מקצוע שאתם בוטחים בהם

אז אתם מוכנים? מצוין, כי האתגר הראשון לפניכם והוא החשוב ביותר- בחירה נכונה של אנשי מקצוע.

חשוב להבין- סביר להניח שכל תוצאה שתשיגו בשיפוץ תביא אתכם לבית יפה יותר. אבל, אתם לא רוצים רק את זה. אתם רוצים את הבית היפה ביותר עבורכם, הבית הנוח והפרקטי ביותר עבורכם, הבית בתקציב המדויק שלכם והכי חשוב, בראש שקט (עד כמה שאפשר כן? ע"ע טיפ ראשון)

אתם חייבים סביבכם אנשי מקצוע שאתם בוטחים בהם. שהנוכחות שלהם נותנת לכם ביטחון, רוגע, שאתם מאמינים להם, לפתרונות שלהם. כמובן שעל כל איש מקצוע והדרך למצוא אותו אפשר לכתוב מאמר בפני עצמו אבל נדבר על שלוש נקודות קריטיות-

הראשונה- תתחילו ממעצבת הפנים, היא תנחה אתכם כיצד להתקדם ולרוב יש לה המלצות לאנשי מקצוע מעולים. בפרויקטים מאוד גדולים יש צורך גם באדריכל ואז במקביל בוחרים גם אותו (ואם הפרויקט ממש גדול, האיש השלישי שלכם הוא מפקח בנייה). האיש החשוב הבא הוא קבלן, הביצוע כולו בידיים שלו ואנחנו זקוקים לאדם אמין, מקצועי ושרמת הגימור שלו מתאימה לדרישות שלכם (תהיו כנים עם עצמכם)

נקודה שניה וחשובה- אל תיפגשו עם יותר משלושה אנשי מקצוע- זה מבלבל מידי

וכמובן- איך עושים בחירה נכונה? בסופו של דבר אנחנו בוחרים לפי תחושות בטן.. את מי שנתן לנו את התחושה הטובה ביותר. אבל כדי לסנן לפני פגישה ולהגיע לפגישה עם האדם הנכון- מחפשים המלצות בין מכרים, מסתכלים באתרים ואפשר גם לדבר עם לקוחות ממליצים

 

ומה עם הדבר הכי חשוב??

אז אנחנו כבר בפסקה הרביעית ועוד לא דיברנו על…. כסף! אז הגורם הכי גדול ללחץ שלנו בתקופת השיפוץ הוא כמובן הכסף.. אז איך מונעים מהכסף להלחיץ אותנו? קודם כל מבינים כמה באמת יש לנו. מחלקים את הכסף לשתי קטגוריות- כמה היינו רוצים להוציא וכמה באמת יש לנו.לאחר שהבנו מה התקציב הרצוי שלנו נכין טבלה. הטבלה הזו תשנה ותגדל לאורך זמן- בהתחלה נחלק אותה במאקרו- למעצב, קבלן, מטבח, מקלחות, מוצרי חשמל, ריהוט ואקססוריז.בבקשה מכם- אל תכנסו להוצאות אם אין לכם את התקציב.

ואיך מנהלים נכון את הכסף?

ברגע שתתחילו לדבר עם אנשי המקצוע (מעצבת, קבלן) תבינו פחות או יותר כמה להקציב לכל סעיף ולאורך הפרויקט תעקבו ותעדכנו את הטבלה- תרדו ברזולוציה לסעיפים יותר ספציפיים, הצעות מחיר והוצאות.

לכל שיפוץ ישנן חריגות של 10%-15% וזה יכול לנבוע ממספר סיבות- בעיות במבנה שלא ניתן לדעת מראש, נגרות מיוחדת, התאהבתם בדגם של שיש או של ספה. לכן, למרבית הצעות המחיר שאתם מקבלים תוסיפו בצד כמה אחוזים

דבר חשוב מאוד- חשבו על מה אתם מוכנים להתפשר ועל מה לא. יש מי שחשוב לו המטבח יותר מכל דבר אחר, לאחרים חשוב שחדר השינה יהיה מקום מפנק ויש מי שרוצה ספת עור וכל השאר לא מעניין- תבינו מה חשוב ועל מה שמים יותר כסף.

בכל מקרה- אל תתפשרו על אנשי מקצוע. אנחנו לא אומרות שלא צריך לעשות סקר שוק , אבל אם אתם יודעים שבשביל סכום כסף נוסף, שאתם יכולים לעמוד בו, תקבלו מוצר טוב יותר- לכו על זה. כי בעוד שלוש שנים, לא תזכרו שהוצאתם יותר או פחות, אלא תזכרו את החוויה המעולה שיש לכם ביום יום מהמוצר שבחרתם.

ומה עוד? טבלת הכסף שלכם צריכה להכיל הכל. היא צריכה לקחת בחשבון את כל מה שלא חשבתם עליו –   הובלות והתקנות זהו סכום שיגיע לכמה אלפים; תאורה ואקססוריז הם אלו שעושים את הבית מושלם ולכן צריך לתמחר אותם מראש; אם אתם נאלצים לגור תקופה בשכירות שימו לב לעלויות של שכר הדירה ולעיתים גם שכר של אחסון הציוד שלכם במכולה; חופשה היא דבר שתשתוקקו לו מרגע שהכל יתחיל ולכן אם יש אפשרות לשמור קצת כסף להפסקה קטנה מהיום- יום, אל תהססו

 

#התחלנו

אז מה עכשיו? אנחנו מוכנים לתקופה מרגשת, סגורים על התקציב ועל אנשי המקצוע. מה השלב הבא? דבר ראשון- תוודאו שיש לכם איפה לגור ובשום פנים לא לנסות לגור בדירה בזמן השיפוץ או חלק ממנו.

דבר שני- תשחררו. אם ביצעתם את כל הסעיפים, אתם מוכנים לתרחישים ואתם יודעים שהרבה דברים הולכים להתשנות- תנו יד חופשית לאנשי המקצוע שלכם להוביל אתכם ולכוון אתכם בבחירות. וודאו שהם מעדכנים אתכם במתרחש בשטח (פעם ביום או פעם בארבעה- הכל תלוי באופי שלכם), בקרו לפחות אחת לשבוע באתר ותעשו לנו טובה- אל תתייעצו עם חברים ובני משפחה. אלו נוטים לערער אתכם באופן כרוני, לרוב זה מכוונה טובה, אבל התוצאות הן פחד ובלבול (אלו רגשות שיש לשתף בהם את אנשי המקצוע שלכם).

והכי חשוב- תהנו מזה. ככה יהיה לכם בית חלומות שתהנו להיכנס אליו.

 

שתפו:

פייסבוק
טוויטר
לנקדאין
ווטסאפ
מייל